15 minutter kan hjælpe en internathund

13-10-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Kan 15 minutters kontakt med en frivillig forbedre internathundes livskvalitet?  Ja, siger et nyt amerikansk studie  

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ikke alle hunde er så heldige, at de bliver hos den samme familie hele deres liv. Nogle bliver opgivet og ender på internater – og for nogle betyder det at de ikke har helt så meget kontakt med mennesker, som da de var en del af en familie, på trods af det store arbejde der lægges ude på internaterne.

Hunde der lever på internater har stor gavn af menneskelig kontakt i deres dagligdag, det har tidligere studier vist, og flere internater lader frivillige besøge hunde, og gå tur med dem, for at øge hundenes livskvalitet – men hvor meget skal der til før den menneskelig kontakt har en positiv effekt på hundene? Det spørgsmål har et amerikansk forskerhold forsøgt at svare på, og undersøgte i den forbindelse om korte femten minutters sessioner med en ukendt frivillig, overhovedet havde en effekt på hundene.

Gruppen undersøgte 55 internathunde, der hver blev placeret i et rum med en ukendt frivillig person. Personen var instruereret i at agere roligt og snakke i et roligt og venligt toneleje til hunden. Under sessionen målte forskerne blandt andet hundenes puls, og optog videoer af deres adfærd, så de efterfølgende kunne analyseres.

Forskergruppens resultater viste at hundenes puls faldt i løbet af den tid, den havde kontakt med den frivillige, og de viste tydelige tegn på afslappethed og velvære.

Ud fra undersøgelsen mener forskerne at kunne vise, at selv kortvarig kontakt – også med en helt fremmed – kan have en positiv effekt på internathundenes livskvalitet, og dermed understeger resultatet vigtigheden af det arbejde, som de mange frivillige rundt omkring på internater udfører.

 

Læs også

BLOG: Fra bosnisk internathund til dansk familie hund

15-02-2021 15:33, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Internathund adopterer sin bedste vens hvalpe

14-10-2016 10:43, af Kasper Larsson
Hunden Lily Rose blev reddet fra Fulton County Animal Services i Georgia. Hun var i en forfærdelig forfatning og havde skab, hjerteorm – og så var hun drægtig

Hvorfor stresser din hund

25-07-2018 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når hunde udviser uhensigtsmæssig adfærd, skyldes det ofte stress. Men hvorfor stresser din hund egentlig. Spanielbogen giver disse bud

Hunde på TV2 Fri i formiddag

15-05-2014 08:20, af Tine Luther
Jagt|
DKKs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen gæster Frihuset - det samme gør et par schweisshunde.

Har du tænkt over hvad din hund drømmer?

24-10-2016 20:30, af Kasper Larsson
Nogle hunde bjæffer, andre klynker, og andre igen bevæger benene, som om de jagtede noget. Eksperter siger, at det nok er dig, hunden drømmer om

Sluttede udstillingsåret med maner

03-11-2013 19:32, af Tine Luther
I dag sluttede Dansk Kennel Klub udstillingsåret af i Herning med en kæmpemæssig udstilling med næsten 8500 hunde. Sejren gik - igen, igen - til storpudlen Abicas Miles Ahead.

England: Hundenapning koster fem års fængsel

22-11-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har man oplevet en enorm stigning i antallet af tyverier af hunde. Nu bliver straffen for den forbrydelse sat væsentligt i vejret

Overvægtige hunde lever 2,5 år kortere

17-01-2019 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.