Må min hund spise majs?

05-08-2017 17:15, af Anne Elisabeth Ekenberg

På mange marker står majsen strunk og flot – 1,5 m høj – og parat til at blive høstet i næste måned. Efter høsten ligger der masser af majskorn tilbage på markerne, hvilket mange fugle nyder godt af. Men hundene kan nu også godt finde på at nible lidt til majskornene, hvis de kan komme afsted med det. Og er det nu godt for vores hunde?

I dag ses majsen rigtig mange steder, men sådan har det ikke altid været. Op gennem 80’erne og 90’erne blev majsmarkerne dog et mere almindeligt syn, og grunden er den, at klimaet i Danmark har ændret sig. Det våde og varme klima, som vi bevæger os mere og mere hen imod, passer majs utrolig godt. Majs vil derfor blive endnu mere dominerrende end de nuværende 180.000 hektar.

Læs også: Må min hund spise mælkebøtte?

Ernæringsmæssigt er der mange fordele ved majs. Rig på A- og B-vitamin samt mineralerne kalium og fosfor og med et højt indhold af fibre, er de sunde grøntsager for os mennesker, og det er de mestendels også for vores hunde. Mange foderstofproducenter bruger da også majs i deres opskrifter på hundefoder, fordi det er en billig ingrediens. Du kan fodre med både rå, kogte og grillede majs, men majs på dåse ligger i en lage af sukker og salt, så det bør du undgå.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle hunde godt kan lide af majsallergi, så hold lidt øje med din hund.

Hvis du fodre din hund med halve eller hele majskolber, er der grund til at komme med en advarsel. Pas på, at din hund ikke får dele af kolben galt i halsen og kvæles. Det kan altså ikke anbefales at give din hund en majskolbe på samme måde, som den får et okseben af gnave på.

Kilde: statistikbanken.dk, klimatilpasning.dk, madpyramiden.dk, akc.com, maddata.dk

__________

Læs også:

Må min hund spise gulerødder?

Lugt på flaske – din lugt

Stress kan ses i pelsen