Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 10:00, af Anne Elisabeth Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

Først og fremmest er det vigtigt endnu engang at understrege, at hunde ikke har behov for store mængder frugt og grøntsager, men mange frugter og grøntsager har en gavnlig effekt på helbredet med deres høje indhold af vitaminer og mineraler.

Broccoli har et højt indhold af C-vitamin og kalium, og så består broccoli af hele 42% protein! Dens hårde, næsten træede konsistens fortæller også om et højt indhold af fibre. Så tilsyneladende er broccoli den perfekt grøntsag ikke kun til mennesker, men også til vores hunde – men så alligevel ikke helt.

Læs også: Må min hund spise rødbeder?

Broccoli indeholder som nævnt giftstoffet isothiocyanat, som alt afhængig af hunden kan forårsage en mere eller mindre kraftig forgiftning. Så vil du servere broccoli for din hund, er det bedst, at mængden ikke overstiger 10% af hundens daglige foderindtag. Over 25% må du forvente en kraftig reaktion og eventuelt forgiftning.

Selve stilken har i nogle tilfælde fra USA givet anledning til kvælning hos små hunde. Her så man, at stilken satte sig som en prop i spiserøret, hvorved det trykkede så meget på luftrøret, at hundene blev kvalt. Der er med andre ord god grund til at passe på.

Så ja, du må godt give din hund broccoli, hvad enten den er rå eller kogt, men bestemt ikke for meget og helst skåret ud i små stykker.

Kilde: akc.dk, maddata.dk, hundeleksikon.dk

__________

Læs også:

Må min hund spise hyben?

Hvor svært kan det være – om ringtræning

Lugt på flaske – vores lugt