Almindelige husholdsningsartikler kan kurrere mangt og meget

05-08-2017 22:50, af Anne Elisabeth Ekenberg

De fleste lidelse hos hunde kræver, at man runder dyrlægen, men heldigvis kan nogle af de meste almindelige småsygdomme klares af et lille husapotek. Og mange af remedierne har du måske allerede stående. Men som altid er det vigtig, at du vurderer situationen, og evt. tager dyrlægen.

 Energidrik

Du har lige være i fitnesscenteret, hvor du har haft din (næsten) daglige spinningtime. Efter endt træning har du drukket en energidrik – sådan en med elektrolytter og kulhydrat men uden koffein. Ved hjemkomsten ser du til din skræk, at din hund har dårlig mave, eller også har den måske kastet op. For at hjælpe din hund lidt i gang igen, inden du eventuelt tager den til dyrlægen, kan du tilbyde den resten af din koffeinfrie energidrik. Elektrolytterne især vil hjælpe din hund med at genoprette den vigtige mineralbalance.

Foto: Shutterstock

 

Yoghurt og Acidophilus

Langt de fleste hunde vil med glæde slubre yoghurt i sig, og det er ikke så ringe endda. Lige som hos mennesker hjælpe mælkesyrebakterier også kaldet acidophilusbakterier nemlig med at opretholde en sund tarmflora. Er din hund for eksempel på en antibiotikakur, dræbes ikke kun de dårlige bakterier, men også de gode tarmbakterier. Og ligesom hos mennesker kan det give maveproblemer. Her vil det hjælpe at servere en portion A-38 eller anden form for yoghurt for din hund. Du kan også give mælkesyrebakterierne som piller evt. pakket ind i lidt leverpostej.

Læs også: DIY – shampoo – også til følsom hud

E-vitamin

Faktisk kan du godt behandle tør hud hos din hund selv. E-vitamin er svaret på din hunds prøvelser. Prøv at give din hund en omgang massage med olie tilsat E-vitamin, eller et langt og varmt bad med E-vitamin tilsat badevandet. Du kan selvfølgelig også give din hund en E-vitaminpille. Hvis du gør sidstnævnte, er det en god ide lige at spørge din dyrlæge ad vedrørende mængden.

Foto: Shutterstock

Havregryn

Klør din hund sig meget, og du er sikker på, at det ikke skyldes lopper, skal du måske prøve fintmalet havregryn. Så tag en ordentlig portion havregryn og mal det i blenderen eller i kaffekværnen og hæld det i din hunds badevand. Afpas mængden efter din hunds størrelse selvfølgelig. Det kan lyde mærkeligt, men havregryn har beviseligt en god effekt på allergier, infektioner samt andre sygdomme, som giver kløen.

Epsom salt

Epsom salt besår af magnesium sulfat og er derfor ikke et salt i traditionel forstand, eftersom salt er lavet af natriumklorid. Det er godt for rigtig mange ting, og skulle din legesyge hvalp have fået en bule, vil et omslag eller et fodbad være ideelt. Pas dog på, at din hund ikke spiser det, og det må heller ikke kommes i et åbent sår. Omslaget kan bestå af et håndklæde vredet let op i en Epsom saltopløsning.

Kilde: petmd.com, matas.dk

__________

Læs også: 

DIY – byg et hunde-WC

Hunde og den dødelige borrelia

Pints for Pups festival