Rekordstort hundemøde i Fredericia

07-02-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend danner Messe C i Fredericia rammer for årets første hundeudstilling organiseret af Dansk Kennel Klub. Med denne udstilling skydes hundeåret i gang med manér med et rekordhøjt antal tilmeldinger for årets første udstilling. I alt når udstillingen op på næsten 3.500 tilmeldinger fordelt over to dage

Copyright Ridehesten.com
De yngste vil også lege med: Til de yngste hunde findes der ”babyklasser” (3-6 måneder) og ”hvalpeklasser” (6-9 måneder). På søndagens udstilling er der tilmeldt hele 21 Labrador-babyer og -hvalpe. Foto: Wiegaarden/Erik Pedersen

Lørdag og søndag bliver årets første hundeudstilling afviklet i Fredericias Messe C. Her samles hunde fra både Danmark, Norden og store dele af Nordeuropa for at sætte hundeåret i gang på udstillingen, der samtidigt sætter rekord med det højeste tilmeldingsantal nogensinde for årets første hundeudstilling. Med 3.486 tilmeldinger fordelt over 258 racer er udstillingen altså en oplagt mulighed for at opleve de mange hunderacers forskelligheder og dermed blive klogere på deres udseende såvel som temperament. Uanset om du overvejer at købe hund eller bare gerne vil have en hyggelig dag i hundenes tegn, så giver udstillingen dig rig mulighed for at møde alt fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.

Talstærkt fremmøde fra lille til stor

Til weekenden har hundeverdenens kæmper meldt et talstærkt fremmøde. Blandt andet er der tilmeldt 82 grand danois på udstillingen, foruden de 25 irske ulvehunde, som bekendt er verdens største hunderace og kan måle helt op til 90 cm i skulderhøjde. Desuden er Danmarks mest populære hunderace, labrador retriever, udstillingens absolutte topscorer med hele 117 tilmeldte hunde.
Men selv om de store hunderacer topper i antal tilmeldinger per race, så overgår de mindste selskabshunde dem i antal. De små selskabshunde, herunder f.eks. coton de tulear, chihuahua, pudel eller mops, når op på 719 tilmeldte hunde fordelt på 39 racer.

Et rigt program

Der er ingen chance for at komme til at kede sig på udstillingens to dage. Både lørdag og søndag åbner indgangen kl. 8.30, og konkurrencerne starter kl. 10.00 med racebedømmelser. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen søndag kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Der er altså lagt an til to dage fyldt med hund og med rig lejlighed for både at opleve, at en race konkurrerer indbyrdes, men også at racerne dyster mod hinanden om at blive udstillingens bedste hund.
Det er dog vigtigt at bemærke, at hunderacerne udstilles på forskellige dage. Så hvis du ønsker at opleve en bestemt hunderace, kan du tjekke hvilken dag, du skal besøge udstillingen HER

Endnu et hundeår skydes i gang

Dansk Kennel Klub holder årligt 11 udstillinger over hele landet. Men udstillingen i Fredericia markerer noget specielt, mener Wilfred Olsen, formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg.
– Det er altid spændende at starte på et nyt udstillingsår. Stemningen er god, og det er tydeligt med det rekordhøje tilmeldingsantal, at udstillerne har glædet sig til at komme i gang igen.

Udstillingens adresse:

Messe C Fredericia
Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia.
Udstillingen foregår indendørs

Entré:

Voksne: kr. 60,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag.
Børn under 6 år: gratis
Familiebillet: kr. 120,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn)
Entré for gæstehund: kr. 30,- (hvalpe under 3 måneder må ikke medbringes)

 

Dansk Kennel Klub (DKK) er Danmarks største organisation for hundeejere med ca. 30.000 medlemmer i selve DKK og ca. 45.000 medlemmer i de 72 tilsluttede racespecialklubber. Man kan være medlem, hvad enten man har en racehund, en blandingshund eller måske blot holder af hunde. DKK er stiftet i 1897 og beskæftiger sig med stort set alle sider af hundelivet i Danmark f.eks. rådgivning om valg af hund, ”før du køber hund-kurser", barn og hund-undervisning i folkeskolen, hvalpemotivation, kørekort til hund, træning, prøver, konkurrencer, udstilling, avl og stambogsføring, støtte til forskning – og ikke mindst med hundes velfærd generelt.

Læs også

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Politihund gjorde fund på hjemmebane

01-10-2014 14:34, af Tine Luther
Temmelig pudsigt fandt en politihund fra Fredericia hash på politigårdens parkeringsplads.

Tusindvis af hunde mødes i Fredericia

06-02-2012 08:46, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub afholder international hundeudstilling med over 3.000 hunde fordelt på 221 racer i Messe C Fredericia i dagene 11. og 12. februar. Både dommere og hunde kommer fra hele Europa.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Første dag i Fredericia er slut

11-02-2017 21:49, af Kasper Larsson
De første finalister til morgendagens Best in Show konkurrence er nu fundet

En sjælden race i ringen

13-02-2022 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nessa Verstappen fra Tyskland udstillede søndag eftermiddag sine tre beagle harrier. En race, som hun ikke havde set i virkeligheden, før hun købte den første

Rekord: Mange dyr havde brug for hjælp i 2018

16-01-2019 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før

Fuld fart i Fredericia!

11-02-2017 13:05, af Kasper Larsson
Så er DKK’s store hundeudstilling i Fredericia for alvor i gang, med alt hvad det indebærer af festivitas

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?