DKK i samarbejde om K9 Biathlon

13-12-2022 12:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par år er sporten K9 Biathlon vokset voldsomt i popularitet. Herhjemme er det især Lilleskov Slot med Lotte Höhrmann og Torben Lund, der har formået at lave store løb med masser af to- og firbenede løbere. Nu går de to sammen med DKK. Et samarbejde som begge parter glæder sig rigtig meget over

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Egentlig er det meget simpelt. Du ifører dig tøj og sko, som er løbevenligt. Sætter en snor på din hund og sammen begiver I jer ud på en strækning, hvor I sammen skal forcere en række forhindringer. Når I kommer i mål, har I gennemført en K9 Biathlon.

Netop det faktum, at det er en sport, der er nem at komme i gang med, har gjort sporten meget populær de sidste år.

De største spillere på markedet herhjemme er i virkeligheden to personer, som har arrangeret sådanne løb med deres store hjerter og lige så store gåpåmod.

Vi har ofte skrevet om Lotte Höhrmann og Torben Lund, og det skyldes ganske enkelt, at de har forstået, hvad folk gerne vil have.

Tilbage i september måned kunne parret glæde sig over at have arrangeret Nordens største enkeltløb, da hele 504 deltagere løb en af de tilrettelagte ruter på Vilhelmsborg under Hund i Fokus.

Men det løb er allerede overgået af et løb, som finder sted hjemme hos parret i Thyregod om seks måneder. Her er der allerede 512 tilmeldte.

Den store succes fik tidligere på året parret til at overveje, hvordan 2023 kunne blive et endnu vildere år med K9 Biathlon.

For en måned siden offentliggjorde de, at der næste år ville være en cup og et DM i sporten.

 

DKK, EDS, DM og CUP

Man skal vel næsten have levet under en sten, eller bare overhovedet ikke fulgt med i hundeverdenen, hvis man ikke er stødt på K9 Biathlon, og ingen af disse ting kan man beskylde Dansk Kennel Klub for.

Og det er der nu et helt håndgribeligt og synligt bevis på. DKK er nemlig gået sammen med Lilleskov slot om næste års cup og DM i K9 Biathlon.

Derudover betyder det spritnye samarbejde også, at der bliver noget K9 Biathlon på European Dog Show i Herning.

– Vi er utroligt glade for sammen med DKK at kunne udbrede kendskabet til sporten endnu mere. Med en deltagerpulje, der spænder fra 3 til 79+ og en sport for alle hunde, så har vi sammen med DKK alle muligheder for at nå det helt store brede hundedanmark. Det er en stor anerkendelse af den sport vi siden 2019 har forsøgt at bygge op. DKK’s og vores fælles store interesse for hunde er det ideelle udgangspunkt for et samarbejde. At vi så samtidig står med et “hunde”historisk år med EDS foran os i 2023, giver et perfekt kickoff til sæsonstart og til at vise hele Europa, at vi her Danmark sammen med DKK står klar med en helt ny type hundeevent for alle, en K9 Biathlon for alle CUP og et DM. Det er stort og vi er stolte over sammen med DKK at være first movers på så stort et projekt, lyder det fra en glad Lotte Höhrmann. 

Hos Dansk Kennel Klub håber direktør Jens Glavind, at det nye samarbejde giver pote for både sporten og for Dansk Kennel Klub.

– Vi kan lide at være synlige i alle former for hundeaktiviteter, og ved at gå ind i dette samarbejde, vil vi gerne være med til at reklamere positivt for sporten, ligesom vi kan nå ud til endnu flere mennesker, som dermed kan lære DKK at kende, lyder det fra Jens Glavind.

Læs mere og tilmelding her

Fakta
Næste års program for K9 Biathlon
  • 18. til 21. maj: Stand og prøvebane på EDS European Dog Show 2023 i Herning
  • 3. juni: BRONZECUP og DM kvalifikation på Lilleskov
  • 26. aug: K9 Biathlon for alle SILVERCUP og DM kvalifikation på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)
  • 27. aug: K9 Biathlon for alle WALK på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)
  • 14. okt: K9 Biathlon for alle GOLDCUP og DM på DKK træningscenter i RINGSTED (tilmelding åbner senere)

LÆS meget mere og se tilmelding her

 

Info

K9 Biathlon 2023

18. til 21. maj: Stand og prøvebane på EDS European Dog Show 2023 i Herning

3. juni: BRONZECUP og DM kvalifikation på Lilleskov

26. aug: K9 Biathlon for alle SILVERCUP og DM kvalifikation på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)

27. aug: K9 Biathlon for alle WALK på Vilhelmsborg med DKK Hund i Fokus (tilmeldingen er åben)

14. okt: K9 Biathlon for alle GOLDCUP og DM på DKK træningscenter i RINGSTED (tilmelding åbner senere)

Læs også

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

Ghita Nørby dømmer virtuelt K9 Biathlon

20-10-2020 15:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I morges var Lotte Höhrmann og Mark Laursen fra det virtuelle K9 Biathlonløb 31. oktober og 1. november i Radio Diablo på Sydfyn. Her kunne de afsløre en ret stor nyhed

Advarsel: Pas på med halsbåndene

15-02-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var Lotte Christina Neupart og Michael Hansen tæt på at miste deres ene hund, da den var tæt på at blive kvalt i halsbåndet. Nu advarer Lotte andre hundeejere

Dacia går all in på K9 Biathlon

09-02-2023 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

2023 bliver et stort hundeår. Snart er det tid til European Dog Show, og VM i dogdance som bliver årets helt store højdepunkt. Men som vi tidligere har skrevet, bliver der også masser af K9 Biathlon for alle, og nu afslører Dacia, at virksomheden bliver navngivende hovedsponsor for K9 Biathlon hele 2023

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Fra Årets Hund til hønsegård i Herning

07-11-2018 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte og Michael Kristensen havde ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, efter Bonus blev kåret som Årets Hund. Tirsdag blev 28 sorte silkehøns nemlig leveret til bedømmelse ved Europaschau Herning

Nu skal coronaformen testes for både to- og firbenede

14-07-2020 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt om længe og efter en lang og ufrivillig coronapause, lysner det nu igen. Også for dem, der gerne vil ud at løbe med deres hunde. Læs bare her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Lægemiddelstyrelsen udtaler sig om Bravecto

11-08-2017 14:01, af Anne Ekenberg

Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage